Eilen oli kyllä taas niin maan mainiot megamakeet Lentsun tokot Turussa. Meillä on ihan mielettömän mukava porukka, ainakin maailman paras kouluttaja ja vielä sääkin suosi kauniilla auringonpaisteella. Siinä vierähti parituntinen nopsaa vauhtia. Siitä tuo Kupittaa on myös mahdottoman mukava treenipaikka, että siinä tulee koko ajan ihan mieletön määrä luonnollista häiriötä, kun varsinkin noin kauniina päivänä kuin eilen, on väkeä liikkeellä roppa kaupalla.

Ensin katsottiin viime viikon läksy. Nicky meni iloisesti ja reippaasti, vaikka pienen käsiavun tempun kohdalla vielä tarviikin. Peruuttaminen on Nickyn mielestä tosi makeeta ja tarjoilee sitä milloin missäkin yhteydessä. Niin ja on muuten ihan itteksiin oppinut myös menemään suoraan, eikä pylly lähde enää kaartamaan vasemmalle.

Sitten aloitettiin ylempien luokkien liikkeiden leikkiminen. Ensin noutoa lelulla ja sitten kapulalla. Hetsausta lelulla, joka sitten jätettiin maahan odottamaan ja mentiin yhdessä Nickyn kanssa kauemmas. Siitä vauhdissa käännös, koiran lähetys lelulle/kapulalle ja itse miljoonaan karkuun toiseen suuntaan. Nicky meni vähän epävarmana lelun/kapulan hakemaan, mutta nyt sain sen ekaa kertaa tulemaan kunnon laukalla mun luokse lelu/kapula suussa.

Seuraavaksi tehtiin kuuntelutreeniä merkille. Kolme merkkiä jonossa ja kauimman luokse oli koira tarkoitus pysäyttää. Tämän Nicky teki hyvin ja eteni ihan mukavaa vauhtia, vaikka matkaa jonkun verran olikin ja uusi juttu kyseessä. Tätä tehtiin muutama kerta ja sen jälkeen pysäytys tulikin jo ekan merkin luona. Nätti ja nopea pysähdys. Hyvä Nicky :o)

Ja ei kun leikkimään ohjattua alustan kanssa. Ensin muistin virkistämiseksi muutama lähetys pelkälle alustalle. Sitten lähetys merkiltä alustalle ja lopuksi vielä merkille pysätys ja siitä alustalle. Nicky menee nyt alustalle oikein mielellään ja myös merkille meni hyvin ja nätti pysähdys, mutta pysähdyksen jälkeen lähtö alustalle oli vähän ongelmallinen. Sitä pieni koira ei oikein meinannun hiffata, mutta sitä aletaan nyt työstämään ja molemmilla suunnilla tietty.

Tässä välissä otettiin paikallaolot kahdessa ryhmässä niin, että muut koirakot tekivät hyvin lähellä merkkiä, alustajaa ja kaukkareita häiriönä. Häiriö oli suuri, joten aika oli vähän lyhyempi, mutta ohjaajat meni piiloon kuitenkin. Tämä Nickyltä loistava jälleen. On kuin patsas koko ajan :o)

Vielä ehdittiin leikkimään myös luoksetulon pysäytykset. Tätä ennen Nickyllä on otettu kiertämisen kautta ainoastaan seisomisen stoppeja, mutta maahanmenoa ei koskaan. Leikkien tämäkin sujui hienosti ja oli Nickystä tosi kivaa. Joo ja tällä leikillä tuli luoksetulon pysäytyksistä huolimatta jopa vielä nopeammin kuin pelkät läpijuoksut...

Taas tuli niin paljon uusia juttuja, että Nickyn silmät olivat ihmetyksestä ymmällään ja pään päällä leijui noin metrin kokoinen kysymysmerkki. Ja nämä siis niin näkyviä juttuja Nickyllä, että sen meidän ennestään vieraat treenikamutkin huomasivat. Mutta se on tuossa koirassa aivan ihanaa, että jos on hämmennyksen merkit selvät, niin on myös lampun syttyminen, kun homma valkenee. Sen lampun voi liki nähdä syttyvän ja Nicky tosissaan osaa itsekin iloita näistä oivalluksistaan. Taas on luvassa monta iloista oivallusta, kun päästään työstämään eilisiä juttuja. Aivan mahtava ilta siis tokoleikkien merkeissä! Kiitos Lentsu tuhannesti. Nyt on kahden viikon paussi ja sitten viiminen kerta tätä kurssia.