Eilen lähdettiin todella iloisin mielin aksaamaan ensimmäiset 2-luokan startit Lietoon Tuulissuolle ATT:n ulkokentälle. Fillis oli todella makee eikä edes jännittänyt pätkääkään. No mutta tunnustetaan, että ihan pienen pieni ylpeyden tunne kävi rintamuksissa, kun maxi-2 luokan ohjaajia pyydettiin rataantutusmiseen. Vihdoin mekin tässä sakissa :o) Ensin oli hyppy- ja sitten agirata. Molemmat tuomaroi Anders Virtanen.

Eka rata ei vaikuttanut mitenkään erityisen pahalta. Olihan siinä mutkaa ja ansoja enemmän kuin ykkösen radoilla olen tottunut, mutta ei tuntunut mitenkään pahalle. Luokkanousun takia päästiin starttaamaan vasta toiseksi viimeisenä eli ei todellakaan meikäläisen mielipaikalta. Nicky pysyi lähdössä hyvin ja kaikki meni muutenkin hyvin. Yksi piiiiitkä kaarros söi luvattoman paljon aikaa, kun olin käskyn ja oman rintamasuuntani kanssa auttamatta myöhässä. Tästä huolimatta tehtiin kuitenkin NOLLA! ja sijoituttiin neljänneksi 24 koirakon joukossa. Että me ollaan hyviä :o)

Samikin ehti pyöräretkeltään mein toisella radalla ja siitä löytyy sitten muutama kuvakin. Tämä oli jo selkeästi vaikeampi ja 5 minuutin rataantutustuminen tuntui hurjan lyhyelle. Mielestäni keksin kuitenkin ongelmakohtiin Nickyllä toimivat ohjausratkaisut. Näin siis luulin, mutta totuus oli vähän toista. Nicky pysyi taas lähdössä hyvin ja otti molemmat puomin kontaktit tosi hyvin, vaikka se oli jo kolmantena esteenä. Sitten oli hyppy, josta piti kääntyä muurille. Mun ohjaus vaan oli putkeen ja sinnehän tuo meni. Mutta mutta... Nicky teki tasan niinkuin ohjasin ja vieläpä mielettömän upeasti sillä irtosi putkeen hyvin ja suoritti sen upeasti täysin pimeästä kulmasta :o) Niin ja tämä siitä huolimatta, että karjuin kitarisat ulkona, kun koitin jotain epätoivoista pelastusta vielä. Hyvä Nicky!

1904305.jpg

Tästä jatkettiin iloisella mielellä treeni loppuun. Seuraavan kämmin ohjaaja teki keinulla. ATT:n keinu on aika paljon raskaamman oloinen kuin moni muu, missä viimeksi ollaan oltu. Nicky tulikin sen aika varovasti ja ehdin turhan paljon edelle tekemään suunnittelemaani valssia keinun jälkeen. Nicky hyppäsi ennen kontaktia keinulta pois. Miksikö? No siksi, että ohjaaja seisoi ihan keinun päässä ja vielä kumartuneena keinun päälle. (Näkyy videolta hyvin) Eipä ollut Nickyllä muuta mahdollisuutta päästä keinulta pois kuin hypätä, joten tämä kontaktivirhe menee täsysin ohjaajan piikkiin. A:lla molemmat kontaktit oli hienot kuin myös kepit molemmilla radoilla.

1904307.jpg

1904308.jpg

Loppu mentiin lujaa ja nätisti. Jäi kyllä aivan mahtava fiilis! Pakko sitä oli vähän uusia kisojakin suunnitella vielä tälle vuodelle, vaikka viikko sitten olin sitä mieltä, että on tauon paikka. Aksa vaan on NIIIIIIN kivaa :o)

1904310.jpg

Illalla järjestettiin Forssassa ties monennenko kerran harrastajien ilotulituksen SM-kisat. Moinen räiske ei meikäläistä kiinnosta pätkääkään, mutta koska kisapaikka on Forssan lentokenttä, jonne meidän pihalta on suora näköyhteys, niin päätin käyttää tilaisuuden hyväksi ja treenata valokuvausta. Muutama ihan kelpo räpsy joukkoon mahtuikin sormet kohmeessa kuvattuna.

1905544.jpg

1905543.jpg

1905542.jpg

Sitten pari vähän taiteellisempaa versiota ;o) Ei ole meinaan ilotulituksen vaatimalla valotusajalla ilman kunnon jalustaa ihan helpppoa pitää kameraa paikoillaan. Siitä seurauksena muun muassa nämä kaksi, joista tuo ensimmäinen on tavallaan tosi hieno ja sitten toinen, josta ei enää yhtään tiedä, mistä on kyse ;o)

1905545.jpg

1905547.jpg

Illalla koitetaan vielä ehtiä vähän tokoilemaan. Nimittäin nyt pitää kiiruhtaa kuvauskeikalle paikalliseen lasten tapahtumaan...