Aamulla nousin samalla, kun Samin kello kerran herätti Samin lähtemään töihin. Heti aamusella pesin parin huoneen lattiat, vaikka Nicky koitti kovasti kertoa, että vapaapäivänä voi muutakin tehdä kuin siivota. Kantoi nimittäin lelujaan lattianpesuveden joukkoon… HIEMAN on tosiaan jätkälle kertynyt virtaa. Syksyllä kuraisimpaan aikaan siivoaminen tuntuu niin toivottomalle, että tahtoo olla sellasta pintasiloittelua vaan. Jouluksi vaihdan aina puhtaat matot ja siksi haluan silloin lattiat pestä oikein kunnolla ja se tahtoo sanoa sitä, että ensin konttaan rätin kanssa lattian läpi ja sitten vielä menen mopin kanssa. Polvet on kovilla, mutta mieli hyvä urakan jälkeen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Klo 10 oli treffit Riihivalkamassa. Ensin mentiin lenkille kokoonpanolla Johannan pojat ja toisen Johannan tytöt eli bortsu-Oona ja tolleri-Nanci. Vähänkö Nicky ja Nanci oli onnellisia, kun pääsivät taas juoksemaan sydämensä kyllyydestä pitkin peltoja. Tuolla parivaljakolla sopii enemmän kuin hyvin yhteen nuo takaa-ajoleikit. Rico ja Oona sitten nuuskuttelivat ihan omiaan. Onneksi yöllä satoi edes tuo pieni kerros lunta, niin lähinnä koirat tulivat märäksi, eikä niinkään kuraisiksi.

 

2167206.jpg

2167209.jpg

2167207.jpg

2167210.jpg

Voiko koira enää paljon onnellisemman näköinen olla :o))

 

Lenkin jälkeen olikin pentutestaaja saapunut jo paikalle testaamaan Oonan noin 6 viikon ikäiset pennelit. Kiitos Johanna tuhannesti, kun pääsin katsomaan testiä livenä :o) Tokihan tiedän pentutesteistä luettuna paljonkin, mutta koskaan ennen ei ole moista mahdollisuutta tullut päästä katsomaan. Mukavaa sakkia testinkin mukaan koko 4 pennun pentue. Tässä muutama kuva söpöläisistä testin jälkeen :o)

 

2167216.jpg

2167213.jpg

2167215.jpg

2167214.jpg

2167212.jpg

2167211.jpg

 

Riihivalkamasta kiiruhdin suoraan Tammelaan ja mentiin anopin kanssa hakemaan joulukinkut Makulihasta. Taktisesti koitettiin ajatella, että päivällä siellä on vähän vähemmän ruuhkaa kuin neljän jälkeen, mutta näin oli ajatellut moni muukin ja jonoa riitti ulos asti. Joutuisaan se loppujen lopuksi kuiteskin meni ja nyt on kinkku jääkapissa odottamassa huomista paistamista :o) Tammelasta ajoin suoraan meidän porukoille, kun äiti teki ystävällisesti meille perunalaatikon samalla kuin itselleenkin, mutta itse sentään paistoin sen ;o)

 

Tänään oli Ricon "joulusiivo" eli koko koira meni pesuun. Eikä turhaan, kun katsoi millasta likavettä valui. Nyt on niiiiiiin puhtoisen tuoksuinen ja ihanan pörröinen Riikku :o) Pellillisen lihapulliakin ehdin väsätä ja paistaa sekä pestä olkkarin lattian ennen aksatreeneihin lähtöä. Perunalaatikon jätin treenien ajaksi uuniin ja tuoksu oli aika mahtava, kun tulin kotiin.

 

Treenit antoi taas toivoa viime maanantain jälkeen, että ehkä tämäkin ohjaaja puujalkoineen ja –käsineen sittenkin on ihan kehityskelpoinen ;o) Tällä kertaa Annamaria toimi ratamestarina. Ensin oli hauska kahden putken ja neljän hypyn pyöritys. Nickyllä riitti edelleen virtaa ihan riittämiin ja sen ansiosta putkeen irtoamisetkin sujui liki kuinka kaukaa vaan. Toiselle pätkälle otettiin kepitkin mukaan ja ne mentiin vaikeammalta puolelta ja niin, että viimisen kepin jälkeen ei ollut enää paljon seinään matkaa. Yllättävän hyvin Nicky silti teki loppuun asti, kun välillä on jäänyt hidastelemaan vastassa olevaa seinää. Tätä pätkää Nicky teki myös Anjan kanssa.

 

Välillä otin taustalla Nickyn kanssa vähän tokoa. Lähinnä seuraamista häiriössä sekä liikkeestä istumista. Seuraaminen oli yllättävän makeeta, vaikka Nalle meni rataa yhtaikaa :o) Liikeestä istumiset oli nyt oikeastaan täydelliset. Nopeat ja varmat! Paikallamakuu ja paikallaistuminenkin tuli treenattua mukavasti siinä esteiden siirtelyn aikana. Tosi varmasti pysyi. Taitava koira!

 

Viimisenä aksapätkänä tehtiin sellasta hässäkkää, missä pääsi treenaan sylkkäreitä molempiin suuntiin. Meille on Nickyn kanssa molemmille ehdottomasti vaikeampi vasemman käden kautta kääntyminen. Tosin tämäkin lähti sujumaan hurjan näppärästi, kun Anja oli muutaman kerran esteen takana antamassa Nickylle palkan. Kiitos Anja avusta! Kyllä se tästä. Ihan älyttömän hyvin menneet treenit näin joulutauon alkajaisiksi ja vuoden viimeisiksi treeneiksi :o)

 

Treenien jälkeen roudattiin vielä kuusi sisälle kuivumaan huomista koristelua varten. Jo sentään on Nickyltäkin jo hetkeksi virta saatu off-asentoon, koska pötköttää öristen reporankana tuossa lattialla. Sen verran alkaa jo itselläkin uni painaa päivän puuhien jälkeen, että taitaa olla parasta kömpiä nukkumaan, jotta jaksaa taas huomenna jatkaa :o)