Eilen lenkin jälkeen ripustelin ”jouluvalot” pihalle. Naapurilla niitä on tosin niin paljon, että taitaisivat riittää meidänkin pihan tunnelman luojiksi ;o) Koirat riehui hullun lailla Samin kolaamissa lumikasoissa. Ja Nicky pääsi taas viilentämään aivojaan eli sama jatkuu kuin aikaisempinakin talvina; kaivaa kuopan hankeen, työntää pään sinne kaulusta myöten, seisoskelee takapuoli pystyssä pää hangessa vaikka kuinka ja kauan ja häntä heiluu…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aivot vissiin viilenivät ihan sopivalle tasolle, koska tokoilu sen jälkeen sujui niin hyvin. Seuraamisen osalta treenattiin vain käännöksiä. Sivulletuloja treenattiin nyt umpihangessa, joten takapäätä joutui käyttämään urakalla. Hyvin luonnisti silti :o) Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin kierron kautta ja sekä seisominen että maahanmeno hyviä. Nyt ei edes alkanut ennakoida, vaikka otettiin muutamia toistoja peräjälkeen satunnaisesti seisomista ja maahanmenoa vaihdellen. Pojat myös jatkoivat kimppatemppunsa harjoittelua ja koko ajan paremmin alkaa sujua ja nyt tekevät kumpikin pyörähdyksensä niin lähellä toisiaan kuin haluankin.

 

Sisätokona otettiin vielä metskun nostoa ja lyhyttä noutoa sekä temppuiltiin. Papparainen pääsi pitkästä aikaa naksutteluun tarkoituksena saada edes etutassut pahvilaatikkoon. Juu ei onnistunut… Toi kaikki tavarat mitä irti sai, raapi mua, haukkui, peruutti, meni istu-maahan jotain miljoona kertaa jne jne, mutta ei hokannut keskellä lattiaa ollutta laatikkoa. Tästä sitten jatketaan, mutta sen tuo näemmä edelleen muistaa, että naksun kanssa puuhatessa pitää jotain TARJOTA ja koko ajan ;o) Nickyn temppuosioon kuului jumppapallo, pesuvati ja pahvilaatikko :o) Lopuksi Nicky pääsi myös "keksimään" naksulla eli ensin halusin 3 kertaa istumisen, sitten 3 kertaa maahanmenon ja lopuksi 3 kertaa "kuolemisen". Nickystäkin on tullut näissä hurjan taitava ja osaa jo tarjota vaikka mitä ja nopsaan alkaa ehdottaa muuta, jos ei naksua kuulu :o)

 

=============================================================================  

 

Tänään kokoontui pitkästä aikaa meidän omatoimitokoryhmä. Mentiin keskelle kaupunkia linja-autoaseman takana olevalle kentälle. Meitä oli kaikkiaan paikalla 6, kun saatiin joukkoon myös pari uutta eli tolleri-poika Jesper ja koikkeri-poika Rasmus omistajineen. Aloitettiin paikallaololla ja heti käytin tilaisuutta hyväksi ja laitoin Nickyn näiden uusien poikien väliin. Kaikki muut ottivat paikalla makuun, mutta Nicky teki paikalla istumisen. Olin ihan satavarma, että menee jossakin vaiheessa maahan, kun huomaa ympärillään, että kaikki muut makaa. Ihan näin sieluni silmin Nickyn ilmeen, kun valuu maahan sen näköisenä, että kuinka sä mutsi mut väärään asentoon jätit ;o) Oltiin ison lumikasan takana piilossa ja aikaa ei otettu, mutta oli se vähintään 3 minuuttia. Kyllä sitä vaan pitäisi koiraansa luottaa, koska siellähän tuo istua tönötti niin kauniisti koko ajan :o))) Muutaman kerran oli taakseen vilkuillut, mutta maahanmenoa ei ollut edes harkinnut :o))))) Hienoa Nickyseni!

 

Seuraamista otettiin taas myös ja useita käännöksiä. Pari suoraa luoksetuloa, joista ensimmäinen aika hidas, mutta alustakin oli kyllä aika liukas. Ruutu oli valmiiksi rakennettu alueen reunaan. Merkkeinä tummat leluämpärit. Vein Nickyn kanssa yhdessä sinne alustan, koska vaikeusastetta oli muutenkin tarpeeksi. Matkaa otin kuitenkin aika paljon. Hyvin löytyi ruutu, mutta matka taittui ravaten. Toisen otin kokonaisena liikkeenä ja tarvitsi maahanmenoon kaksi käskyä. Kävin myös palkkaamassa Nickyn maahan, mutta jatkoin suoraan kävelyä ja pyysin mukaani vaikeammalle puolelle. Tuntui kuin alkaisi sen hahmottaa vähitellen. Lopuksi otettiin vielä ruutu, jossa lähetin Nickyn vauhdista matkaan ja suorapalkka alustalta. Hienosti meni, kun ottaa huomioon, että oli aikas pimeetä ja tummat vieraat merkit nurkissa :o)

 

Nicky meni autoon huilimaan ja Rico pääsi tekemään omiaan. Teki muuten ihan älymakeet kaukot :o) Ricon touhujen jälkeen Nicky pääsi vielä uudestaan. Otin paikallaolon niin, että sillä aikaa käskytin Anulle ja Divalle seuraamisen ja seisoin selin Nickyyn. Ei mitään ongelmia. Kun kerran kaikki meni hyvin, niin päätin kokeilla myös metskua liikkeenä. Taas olis voinut koiraansa luottaa, kun epäilin vahvasti kylmän ja märän kapulan tuontia, mutta niin tuo sen vaan toi ilman ongelmia :o) Pari pelkkää nostoa otettiin vielä perään. Kaukoja tehtiin kans ja nekin meni suht läheltä ja avuilla ok. Liikkeestä istumista otettiin naksulla niin, että Anja naksautti Nickyn istuessa. Pari kertaa meni hyvin, mutta sitten kokeili myös seisomista ja maahanmenoa. Tätä täytyy edelleen treenata aika paljon.

 

Treenien jälkeen mentiin Anun ja bortsutyttöjen kanssa vielä iltalenkki kaupungin laitamilla. Olipas tooooosi kiva treenata pitkästä aikaa porukalla. Kiitos kaverit!