Eilen tuli sitten testattua ohjaajan jännityksen sietoa ja pään kestoa kolmen agilitystartin verran ;o) Yhtään ei tilannetta helpottanut myöskään se, että ATT:llä on upouusi halli Liedossa ja siellä upouusi kumirouhetäytteinen keinotekonurmi. Ekat hallikisat kesän jälkeen ja eka kerta tollasella pohjalla… Sami ja Rico olivat matkassa myös :o)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eka rata oli harjoittelija Henri Luomalan käsialaa (päätuomarina toimi Vesa Sivonen). Rata ei ollut mitenkään erikoisen vaikea, mutta aikamoista pyöritystä ja sikäli ei mun makuuni, koska saan niissä aina sählättyä Nickyltä vauhdin pois, kun pysähtelen ite liikaa. Selvästi varoin pohjaa, kun se vaan jotenkin tuntui liukkaalta ja sain myös Nickyn vähän epävarmaksi. Samalla tuli taas myös tämä hallin ihanuus esille… Nicky otti 2 kertaa kiellot putkilta, kun ne oli ihan seinän vieressä ja mustiin pukeutunut mies putkivahtina putken ja  valkoisen seinän välissä. Pitihän sellasta nyt jäädä pienen koiran vallan kummastelemaa ;o) Tätä ei nimittäin tapahdu ulkona koskaan… Kontaktit ja kepit oli hienot, mutta ohjaaja sääti aika lailla ja kaarrokset lentokentän kokoiset. Yliaikaa tuli kieltojen ja kaartojen takia yli 10 sekuntia.

 

Toisella radalla tuomaroi Katarina Virkkala. Rata oli tosi kivan oloinen, joskin vaikean tuntuinen useine ansoineen. Tää oli kuitenkin selvästi meidän juttu :o) Lukuun ottamatta yhtä pitkää kaarrosta meni kaikki nappiin. Sen sitten huomasi tuloksissakin: 0-rata ja sijoitus 3. Meidän ensimmäinen nousunolla kolmosiin heti toisista 2-luokan kisoista :o))) Paljon tuli hyllyjä, koska nopeet koirat ehtivät ansoihin. Tässä kohtaa oli siis hyötyä hieman maltillisemmasta menosta ;o)

 

1982446.jpg

 

Kolmas rata alkoi yli 5 tunnin päästä siitä, kun oltiin saavuttu kisapaikalle. Sen tuomaroi Vesa Sivonen ja taas tykkäsin hurjasti, vaikka rataantutustumisen jälkeen oli edelleen 3 kohta, josta en tiennyt kuinka ne ohjaan… Aika vaikea oli muutenkin koota oma pää tuon hyvin menneen toisen radan jälkeen ja henkinen väsymyskin alkoi jo painaa. Juu mutta Nicky ei ollut väsynyt ja sen sitten kyllä huomasi ;o) Viidentenä esteenä oli pituus ja siitä Nicky tuli ohi, kun jätin sen liikaa taakseni neljäntenä olleen putken aikana. Tämän otin uusiksi ja siitä hienosti jatkettiin. Takakulmassa ollut putkiansa selvitettiin upeasti (moni otti hylyn siinä) ja ilmeisesti ohjaajan valtasi tämän takia liika hyvänolon tunne, koska parin esteen päästä Nicky oli putkessa A:n sijasta ja siitä hylky. Loppurata harjoiteltiin takaaleikkauksia ym ja ne meni oikein hyvin ;o) Tällä radalla tuloslista oli aika koruton, kun vain yksi nolla, yksi vitonen, muutama muu tulos ja piiiitkä lista hyllyjä…

 

Meidän kaikkiin ratoihin olen älyttömän tyytyväinen. Ja siihen, että Nicky taas oli intoa puhkuen kaikki radat ja yritti joka kerta varastaa lähdössä, niin että sen jouduin komentamaan uudestaan paikoilleen. Myös tuo viimeisen radan hylky osoitti jälleen sen, että osaa se irrota sittenkin ;o) En ole kuitenkaan ihan vakuuttunut, että kovin usein harrastan näitä 3 startin kisoja. On se vaan aika rankkaa jo senkin takia, että kisapaikalla menee niin hurjan kauan aikaa ja matkat päälle.

 

Mä en ihan kauheesti tykännyt tuosta tekonurmesta. Se oli jotenkin metkasti liukas, mutta silti pitoa oli hetkittäin liikaakin. Aika moni ohjaaja kaatui ja myös nopeat koirat liukasteli aika pahasti ja jopa Nicky suti yhdessä tiukemmassa kurvissa. Ja sikälikin siinä oli jotain ”outoa”, että sain polven ihan turkasen kipeäksi, vaikka en mitään varsinaista tilannetta huomannutkaan, missä se olisi sattunut. Toki voi olla, että pinta siitä hieman ”tasoittuu” käytössä, kun hallihan otettiin käyttöön vasta viikko sitten.