Eilen päätin lenkillä, että leikkaan nurmikon vielä kertaalleen ennen talvea. Näin myös tein ja koirat siinä touhottivat omiaan sen aikaa ja kantoivat lelujaan takaisin leikkurin tiellä, kun ne siitä pois olin koonnut.

Tämän homman jälkeen olo tokotuksen vuoro. Tänään otettiin merkkiä ja ohjatun molempia suuntia. Rico teki ensin eikä meinannut millään ihmeellä ymmärtää, kun alusta oli nurmikolla ja vähän piilossa. Tarjosi merkillä vaikka mitä, kun ei keksinyt, mitä haluttiin. Pienen helpotuksen kanssa pappakin ymmärsi ;o) Nicky taas oli tässä ihan pro. Hiffasi heti, mitä haetaan ja tarkasti meni oikeaan suuntaan joka kerta. Myös merkille meno oli hieno.

Lyhyelle nurmikolle oli mukava laittaa agilityn kepit paikoilleen ja siitäkö riemu alkoi. Rico oli niin julmetun innoissaan, että kaatoi muutaman kepinkin ensi hätään. Sitten kun vähän malttoi, niin meni taas hienosti. Nickyn kanssa treenattiin itsenäistä aloitusta ja helpolta puolelta hakee jo hyvin, mutta vaikean kanssa on paaaaljon töitä edessä. Muuten Nicky pujotteli nyt makeella vauhdilla molemmat puolet.

Rico jäi pihalle touhuumaan siksi aikaa, kun menin Nickyn kanssa pitkästä aikaa pyörälenkille. Tehtiin noin ½ tunnin kevyt ravilenkki. Illalla tuli vähän vahingossa vielä noutoharjoituskin, kun olin ajatuksissani jättänyt kapulan meidän toko-boxin kannen päälle ja Nicky sen siitä varsin ylpeänä toi. Tätä käytin hyväksi ja vein kapulan aina takaisin ja taas hetken päästä varsin iloinen koira toi sen mulle ;o)

Tänään lähdettin äitin kanssa Elonkiertoon lenkille heti, kun pääsin töistä. Aivan mahtava keli :o) Eläimet oli jo viety talvipaikkoihinsa, kukat kuihtuneet ja viljapellot puitu sängelle, mutta on se vaan niin mukava paikka. Eläinten aitausten langat oli myös jo purettu pois eli taas siellä pääsee kulkemaan pitkin poikin ihan missä haluaa. Lähes ensi töikseen pojat antoivat lentoharjoituksen varisparvelle. Vähän myöhästyin kameran kanssa, kun pojat hokasivat linnut ennen mua.

1968735.jpg

Äiti kun oli kerran matkassa mukana, niin juoksutettiin poikia meidän välillä. Että niillä oli taas ihan superkivaa, kun ei olla tätä hetkeen tehty. Millään eivät olisi malttaneet lopettaa, vaikka namitkin oli loppuneet jo aikaa sitten.

1968738.jpg

1968747.jpg

Luulisi tuollaisen sänkipellon tuntuvan kurjalle tassujen alla, mutta mitä vielä. Ennemmin nuo siellä tuntuivat kulkevan kuin sileämmällä hiekkapolulla.

1968751.jpg

1968742.jpg

Lenkin lopuksi Nicky löysi parkkipaikalta maahan penkiksi kumotun puun rungon. Sinne oli pakko päästä tasapainoilemaan. Rico kun huomasin tämän ja että siitä sai kehut, niin kiipesi näppäränä koirana viereiselle kivelle. Voi tuota hupsua :o)

1968744.jpg

1968754.jpg

Lenkin jälkeen laitoin ruoan uuniin ja sitten ulos treenaamaan. Ensin pääsi Nicky. Hyppynoudolla aloitettiin. Lähti ja hyppäsi hyvin sekä tarttui kapulaan nopsaan ja kunnolla, mutta olisi palatessa mieluummin kiertänyt kuin hypännyt. Pienellä lisäkäskyllä saatiin kuitenkin pari onnistunutta takaisin hyppyä ja sitten olikin melkoiset bileet kapulan kanssa. Taisteltiin siitä ja leikittiin ihan kunnolla.

Kierron kautta otettiin sekä luoksetulon seisominen että maahanmeno. Tosi hienot molemmat, mutta tossa on vaan se, ettei tule läheskään niin vauhdilla kierron takaa kuin tulee varsinaisessa luoksetulossa... Nooh kyllä tuohon varmaan se vauhtikin vielä saadaan :o) Tähän perään opiskeltiin irtaantumista ja otettiin kiertoa toooosi kaukaa. Vähän epäröi matkalla, mutta meni kuitenkin.

Sitten jatkettiin keppien parissa. Samalla tyylillä kuin eilen ja vauhti oli edelleen mahtava. Tätä täytyy nyt ahkerasti treenata vielä ennen talvea. Loppuun otettiin vielä pari suoraa luoksetuloa niin, että juoksin varaston taakse piiloon. Hyvällä vauhdilla tuli nämä ja sitten leikittiin. Kova hinku jäi pojalle jatkaa hommia, mutta ei auta, kun oli Ricon vuoro jo.

Rico sääti taas keppien kanssa aluksi ihan omiaan, mutta pienen neuvottelun jälkeen löytyi malttia sen verran, että alkoi taas sujua. Taas tosin muutama keppi meni siinä kohelluksessa nuriinkin... Rico harjoitteli kiertämistä myös ja alkaa pikku hiljaa oivaltaa. Tämä on ollut Ricolle jostakin syystä hurjan vaikea oppia, vaikka sen kanssa tuo minusta irtaantuminen ei ole koskaan ollut ongelma.

Ai että, kun treenaaminen on kivaa :o)