Alotetaas heti märinällä. Kyllä lämmin kiva on, mutta ei tällanen helvatun paahde monta päivää peräkkäin  Töissä on tuskasen kuuma ja sen takia myös pää tuppaa viimeistään iltapäivällä särkemään. Onhan siellä jonkinlainen kylmäkone, mutta ei sen teho ihan riitä niin isoon halliin ja näin kauaa jatkuneen paahteen jälkeen. Myös kotona on turhan lämmin (kaivaa taskusta ekat kolikot ilmalämpöpumppua varten...) Koirien kanssa on kuljettu vain lyhyitä lenkkejä eikä kovin kummosia ole treenattukaan. Arg, ja vasta ollaan toukokuussa... Onneksi ensi viikolle luvataan noin 10 astetta viileämpää
 
Kotona olen kuitenkin saanut sekä sisällä että ulkona ihan kivasti aikaseksi. Keskiviikkona meidän pihahommia poikkesi mukavasti tauottamaan Jackyn siskolikka Fiina. Neitiä ei helle haitannut mustasta turkista huolimatta ja vauhtia riitti. Velipojalla oli kauniin tytön kanssa muutakin mielessä  mutta kyllä ne ihan kunnon pentupainitkin vielä saivat aikaan  Muutama satunnainen räpsy Fiina-neidistä, joka oli juuri ennen meille tuloa viilentänyt itseään hyökkimällä painepesurin kimppuun autonpesun yhteydessä. Sukuvika?
 
Torstaina mentiin helteesta huolimatta Jackyn kanssa aksaamaan. Onneksi siellä pääsee estevajan varjoon aina odotusvuorolla. Nyt otettin 3 esteen sarjaa, mihin piti tehdä twisti. Eli kaksi hyppyä, joista ensimmäisen suoraan ja toinen takaakierron kautta putkeen. Sain Anulta noottia huiskimisesta  Jacky hakee sen verran hyvin esteitä, että nyt on kyllä syytä ruveta ohjaamaan ihan kunnolla heti alusta alkaen... Jacky tekee kyllä makeesti! Omaa vuoroa odottaessa otettiin myös nenäkosketusta puomilla.
 
Toisena harkkana opetettiin koiraa hahmottamaan itse hyppy. Istumasta lähetys hypyn kautta palkalle ohjaajan seistessä paikallaan ja riman korkeuden muuttuessa vähän joka kerralla. Jackylle oli yllättävän vaikeaa lähteä yksin liikkeelle ja tässä toki sitten jo huomasi kuumuuden vaikutuksenkin. 45 cm kohdalla iski rimakauhu, mutta siihenkin saatiin hyvä ylitys, jonka jälkeen rimaa alettiin tuoda takaisin alaspäin.
 
Sitten otettiin vielä koira kerrallaan kontaktiharjoitusta puomilla. Ja voi kökkö  Kaikki aksakoirat tippuvat silloin tällöin puomilta, mutta Jacyn kohdalla todella toivoin, ettei se olisi tapahtunut ihan vielä  Alastulolla jalka lipesi sen verran, että kiepsahti kyljen kautta maahan. Ei sitä siinä tuntunut sattuvan, mutta sen verran henkinen puoli sai kolhua, että alkoi hyppiä alastulon sen jälkeen siitä kohden, mistä oli tipahtanut. Otettiin se sitten remmissä muutamaan kertaan ja ihan reippaana tuli. Toivottavati ei moinen pikku haaveri nyt ihan pahasti jäänyt karhua kaivelemaan.
 
Eilen piti niin mennä Anskun kanssa lenkille heti mun töiden jälkeen. Peruttiin suosiolla kuumuuden takia. Ei uskalla millään antaa Jackyn ja Fyran juosta miljoonaa, kun eivät siinä vaiheessa kuitenkaan tajua, että on liian kuuma siihen touhuun. Myös pappa tuppaa innostumaan kovin noilla kaverilenkeillä, eikä taatusti tee papparaiselle hyvää kirmata itseään ihan läkähdyksiin.
 
Illan ja tämän päivän olen paiskinut pihahommia ihan urakalla. Nyt on suihkulähde pesty ja pumput paikoillaan, suihkulähdettä ympäröivä perennapenkki siistitty, collietuuliviri viritetty autotallin katolle, puutarhakalusteet öljytty, terassi & etupiha sisäänkäynti & grillikatos pesty painepesurilla ja siinä ohessa pyöritetty viisi koneellista pyykkiä. Että kyllä sitä vaan aikaankin saan, kun hommiin tarttuu  Jalat vaan on karseessa kunnossa, kun jonkun öttiäiset on polvesta alaspäin pureskelleet jalat ihan turvoksiin 
 
Nyt olis jo hoppu nukkumaan, että edes muutaman tunnin ehtii nukkua. Tuossa Päivin ja Anskun kanssa kirottiin päähänpistoa lähteä kimppareissulle näyttelyyn. Nooh ei siinä vielä mitään, mutta kesäviikonloput on näyttelyitä täynnä, niin ehkä sitä vähän lähemmäksikin voisi mennä kuin Haminaan... Klo 5.30 hurauttaa Päivi pihaan ja takasin ollaan ties koska.