Maanantaina ihmeteltiin kotosalla ja koitettiin saada tajuntaan, että nyt on oikeesti LOMA  Vaatehuoneesta lähti ylimääräiset kengät kiertoon, harvoin käytettyjä tavaroita pakattiin alapohjaan säilöttäväksi, Samin juoksutapahtumakansio laitettiin tämän kesän osalta ajan tasalle jne. Koirien kanssa tein lenkit ihan vaan kotonurkissa pihalla oleilun lisäksi.

Tiistaina ryhdistäydyin ihan pikkasen ja treenasin heti aamusta poikien kanssa hetken. Kaikki teki ruutua. Ricolla ei ole kyllä mitään hajua merkistä… Nicky taas osaa merkin, mutta edelleen siitä eteenpäin lähteminen on hurjan vaikeaa. Jackyn kanssa vietiin yhdessä lelu ruudun taakse ja mentiin ihan oikean matkan päähän ja juu, ampuu  Menee oikeesti ihan hurjaa kyytiä lelulle ja tuo sen leikittäväksi. Jacky siis suoriutui tästä treenistä parhaiten, mutta oli sillä ehkä helpoin versiokin
 
Jacky ja Nicky tekivät myös tunnaria sen verran, että etsivät yhtä piilotettua omaa nurmikolta. Hyvin kumpikin löysi ja Nicky toi sen nätisti kuten aina, mutta Jackyn kanssa meillä taitaa olla tunnarin kanssa ongelma jo alkumetreillä… Pureskelee meinaan kapulaa niin maan perusteellisesti… Rico ja Jacky teki myös matalaa hyppyä ja Nicky treenasi mun ympäri peruuttamista.
 
Pihahommat sain myös siihen malliin, että nyt voi vaikka talvi tulla. Niin ja lumi ennen kaikkea peittämään loput, mitä en viittinyt tehdä  Ison ulkoilun jälkeen oli hyvä mennä koko porukalla sisälle huilaamaan ja mä lueskelin taas rästiin jääneitä koiralehtiä.
 
Illalla lähdettiin Anskun ja koirien kanssa Latovainioon lenkille. Sinne ei uskalla tähän aikaan vuodesta mennä viikonloppuna, ettei tule ammutuksi peurana. Koirilla oli taas kovasti kivaa eikä itselläkään toki ole valittamista  Pimeys vaan iskee jo niin kovin aikaisin, että autolle ehdittäessä oli melkoisen hämärä  Kiitos kaverit jälleen!
 
Keskiviikkona lähdettiin Samin kanssa ilman koiria kohti Karkkilaa katsomaan ja kuvaamaan Woolmill´s jengin uusimpia tulokkaita. Ihania 4,5 viikon ikäisiä palleroita. Kuva kertokoon söpöydestä enemmän kuin tuhat sanaa. Lisää kuvia löytyy täältä.
 
Karkkilasta jatkettiin matkaa Nummelaan, kun Sami kävi tsekkaamassa yhden maastopyörän. Sitten saatiin kumma päähänpisto lähteä ajamaan Hyvinkään kautta kotiin. Juu ei ehkä melkein suorin reitti, mutta menköön tämä päivä ”lomamatkan” merkeissä
 
Melkein heti kotiin kerettyä pakkasin pojat autoon ja huristeltiin Elonkiertoon treffaamaan Anjaa ja Jaffiinaa. Ensin tehtiin pelloilla lenkki koko porukan kanssa ja sitten pidettiin pienet näytelmätreenit pentujen kanssa. On se jännä, miten pentukin tuon homman sisäistää. Ensin juostiin ja painittiin. Sitten näyttelyremmi kaulaan ja molemmat rauhoittuivat heti tekemään sitä hommaa juuri niin kuin on opetettu. Näyttelyremmit pois kaulasta ja taas menoksi ja painiksi samoin tein. Hauskoja kakaroita  Kiitos Anja ja Jaffi lenkki- ja näytelmäseurasta!
 
Torstaina tein aamusta taasen vähän kotihommia ja Sami kävi pyöräilemässä. Ruoan jälkeen lähdettiin koko sakki kaakaoretkelle Liesjärvelle. Tää on kyllä niin siistiä, kun kaikki käärmekammoisen reitit on taas käytettävissä  Paikka on mitä kaunein, kun reitti menee kahden järven välistä kannasta pitkin. Sää oli pilvinen, mutta oikein leppoisa syyskeli muuten. Kameraa roudasin mukana totta kai, mutta kelin hämäryydestä johtuen myös kuvat on hämäriä.
 
Kaakaopaikan infotaulu. Siellä on siis oikein pöytä ja penkit, jossa voi lämpimän kaakaon ja pullat natustella
 
Rico on nyt vallan alkanut juomaan näistä isommista ”vesikupeista” eikä tavallinen vesijohtovesi meinaa reissussa kelvata ollenkaan.
Tikka hakkaamassa päätä puuhun.
 
Kepit oli päivän juttu ja niitä tuolla metsässä riittää.
 
Lopuksi pojat malttoivat hetken pysyä kaikki samassa kuvassa
 
Ilta menikin jälleen lueskellessa, netissä pörrätessä ja telkkaria katsellen. Tulee meikäläisen tv-kiintiö taas vuodeksi täyteen tämän yhden viikon aikana
 
Perjantaina hoitelin aamusta kauppa-asioita. Jacky pääsi mukaan, kun käytiin ostamassa karhulle ihan oma sadetakki. Vähän otin kasvun varaa, ettei jää pieneksi, kun sen takia ostamista on tähän asti pitkitetty.
 
Iltapäivällä sain houkuteltua Samin lähtemään jälleen meidän kanssa lenkille. Tällä kertaa suunnattiin Tammelaan Syrjänharjun soramontulle. Keli sama kuin eilen, joten kuvat yhtä hämäriä.
 
Sami ja Rico koittavat saada aikaan hiekkavyöryn.
 
Rivissä mars ja harvinaista kyllä, että Nicky johtaa joukkoa.
 
Sami oikaisi metsän läpi ja meni koiria piiloon. Ricon ilme on vähän närkästynyt, kun koitti lähteä samoin tein Samin perään ja käskin pois. 
 
Illalla päästiin vihdoin aloittamaan Jackyn kanssa Piskipalvelun näyttelykoulutus. Aina on ollut yhteensattumia eikä olla päästy, mutta nyt vihdoin  Paikalla ei tosin meitä loppujen lopuksi ollut kuin kaksi, mutta saatiin siinäkin ihan hyvä harjoitus aikaan. Jacky liikkui nyt tooooosi hyvin, mutta seisomiseen pitää kokeilla vähän eri juttuja, kun jättää niin kovin helposti isänsä lailla painon takajaloille etujalkojen sijaan. Treeniä se vaan tuo näytelmätouhukin vaatii ja paljon.
 
Kello on jo paljon, kun taas on saanut lomalla humpsautettua oman rytminsä ihan päälaelleen. Täytyis kai kömpiä sänkyyn, ettei Ansku joudu aamulla herättelemään lenkille