Nyt on taas enempi agilityn vuoro tässä ainaskin reilun viikon verran. Eilen oli oman seuran treenit ja Anu oli miettinyt meille tosi kivan radan. Kiitos Anu, kun aina jaksat keksiä uutta. Tutustumisessa huomasin, että monessa kohtaa pääsee treenaamaan meidän yhtä kompastuskiveä eli takaaleikkauksia. Rimat laitettiin taas 65 senttiin.

Pari koiraa meni ennen Nickyä ja tuohan keräs ihan hyvät kierrokset aidassa kiinni. Eikä muuten karannut lähdöstä, vaikka koitin vähän provosoidakin. Hyvä Nicky :o) Tällä ekalla kertaa keppien aloitus vähän tökki, mutta uusinnalla pujotteli ihan ok ja mikä parasta, KAIKKI takaaleikkaukset meni nyt nätisti. Se on vaan oikeesti niin, etten mä saa niitä miettiä liikaa, kun tehdä vaan. Niin ja sitten töpeksin suoran putken jälkeisen hypyn. Tajusin kyllä jo tutustumisessa, että ampuu suoran putken aika lujaa, mutta varautumisesta huolimatta olin myöhässä. Kyllä sekin saatiin menemään, kun ohjaaja vaan laittoi tossua toisen eteen ;o)

Pieni huili- ja miettimistauko muiden maksikoirien ajaksi ja sitten mentiin uusiksi yrittämään. Nyt meni kaikki muut tosi hyvin, mutta yhden takaaleikkauksen onnistuin taas möhlimään. Ajauduin liian lähelle putkea ja vauhti pyssäsi, jolloin Nicky pysähtyi kanssa. Mutta tosi kiva nähdä, että nyt nämä alkaa vihdoin sujua kuitenkin ja ohjaaja alkaa päästä juonesta kiinni. Nekin tietenkin on nyt helpottuneet, kun Nickyn vauhti on kasvanut. Kontaktit on edellen hienot eli toistaiseksi me jatketaan juoksukontaktien muodossa. Vaihdetaan sitten, jos alkaa tulla ongelmia...

Rico pääsi myös minikoirien radalle ja nyt teki kunnolla töitä eikä huiskinut liian innoissaan sinne päin. Pappakoira treenas ihan tosissaan ;o)

Treenien jälkeen tehtiin vielä raviradan maisemissa jäähdyttelylenkki Annariinan ja länderityttöjen kanssa. Lenkin mielenkiintoa lisäsi Duon pari päivää aiemmin alkanut juoksu, mutta yllättävän nopsaan pojat oppivat Duon huulilta lukemaan ;o) ettei aika ole vielä oikea. Rico tosin ei suostunut autolla kupista juomaan vettä, kun oli lipottanut kaikki pissat jo. Kiitos Ansku ja tytöt!

=============================================================================

Tänään lähdin töistä jo puolelta päivin, kun viimeiset pari viikkoa on saanut mennä tukka putkella koko ajan ja kun se viime viikonloppukin meni töissä. Iltapäivällä oli siis hyvää aikaa jatkaa agiliidon parissa. Suuntasin Paavolaan ja sain Gillalta muutamia kullanarvoisia vinkkejä. Gilla on nimittäin tänä kesänä kisoissa nähnyt muutaman kerran meikäläisen töppäilyt ja siksi tämä pieni kädestä pitäen sessio...

Tein ensin radan Nickyn kanssa niin, kuin olisin sen kisoissa yksikseni tehnyt. Sen jälkeen puututtiin mun "kuolleisiin käsiin". Mä kun olen luullut, että huidon liikaa ja mihin sattuu, niin eipä mun kädet edes liiku tarpeeksi. Ai miten kaunista menoa se oli, kun ohjaaja hiffas :o) Mä tarviin henk. koht koutsin, joka kisoissa auttaa mua radan suunnittelussa.

Kepithän on kanssa olleet vähän sellainen, että niiltä ollaan kieltoja haettu. En tiedä olisko nyt syykin selvinnyt. Ainakin toimi korjauksen jälkeen TOSI hyvin. Eli olen vienyt Nickyn liian pitkälle keppien luo ja vielä ollut kumartuneena sitä kohti, jolloin on helposti ottanut kiellon tökkäämällä kuonolla väärälle puolelle tai koittanut mennä toisesta välistä sisään. Tätä kokeillaan nyt niin, että otan Nickyn käteeni jo vähän kauempaa ja törkkään siitä kepeille. Myös Nickyn nimen sanomista pitää radalla alkaa vähän miettiä, koska selvästi sillä tulee lähelle ja ottaa kontaktia.

Lopuksi lähdettiin läheiseen metsään jäähdyttelylenkille Gillan ja bortsupoikien Rindin ja Zinnin kanssa. Aika makeeta kuinka kolme urosta siellä mennä vipelsi sulassa sovussa :o) Vähän kastroitu Rindi kiinnosti Nickyä, mutta sekin loppui lyhyeen, kun Rindi ilmoitti nätisti, että poika olen silti, vaikkei palleja jalkovälissä olekaan ;o) Kiitos Gilla tuhannesti oivista neuvoista! Nyt kun muistaisin ja osaisin niitä vielä käytännössä käyttää... 

Ilta otetaankin sitten rennosti kisaviikonloppuun valmistautuen. Nicky tuossa palauttaa lihaksiaan back on track -takki päällään ja itse menen käymään hierojalla. Että näillä eväillä sitten kisaraporttia huomenissa ja/tai sunnuntaina.