Viikko sitten launtaina oli viimeinen kerta pentukurssia Loimaalla. Nopsaan kävin sen jälkeen kotona syömässä ja otin Jackyn & Fyran Mickyn lisäksi mukaan ja takaisin Jokioisille. Kotin Tanja kun tuli taas näille kulmille käsitteleen koiria. Fyra oli mukana siksi, kun Anskulle tuli menoa ja Fyran aika oli poikien jälkeen. Vähän oli neiti taas onnessaan kun pääsi yksin mukaan ja poikia pussaamaan. Micky malttoi yllättävän hyvin olla käsiteltävänä. Molemmilta tsekkattiin sisuskalujen tilanne. Jackylla ei siellä mitään ja Mickyllä hiukan virtsarakon tienoilla jumitusta. Muualla kropassa Jackylla pieni kireyksiä ja Mickyllä kasvusta johtuvia jähmeyksiä. Illan pojat sitten saivatkin vain loikoilla.

Sunnuntaina ajoin Mickyn kanssa jälleen Loimaalle, nyt pentumätsäriin. Paikalla oli 51 pentua, jotka oli jaettu pieniin ja isoihin. Micky voitti isojen pentujen punaiset ja oli loppujen lopuksi vielä BIS 2. No eipä nuo mätsärin sijoitukset juuri merkkaa, mutta niin iloinen olen karhun hienosta käyttäytymisestä. Esiintyy niiiiiiin maltilla ja juoksee reipasta vauhtia. Hyvä treeni!

Maanantaina pojilla oli vielä huilipäivä ja käytiin keskenämme rennolla lenkillä Elonkierrossa, jossa tosin treffattiin pikemmin myös Anja ja koirat. Tiistaina käytiin Minna L:n kanssa treenaamassa nopsasta urheilukentän parkissa. Jacky teki ohjatun oikeeta, seuraamista, tunnarin ja ruutua. Ohjattu hyvä, seuraamisessa pitää nyt ottaa liikkeellelähdöt tehotreeniin. Tunnarissa aloitettiin aakkostreeni eli kapulat oli A:n ja B:n mallissa. Ei ongelmia! Olin vienyt lelun ruutuun valmiiksi Jackyn näkemättä. Selvästi lähti merkiltä tekemään ohjattua. Nyt pitää miettiä joku selkeämpi virittely ruutuun, ettei sekota. Micky teki liikkeestä seisomista, johon nyt ehkä löytyi idea. Seuraaminen ok samoin merkki. Nopsaankin ehtii treeniä paljon, kun hyvin suunnittelee. Treenien jälkeen oltiin vielä Loten & Evan ja Niilon kanssa Hunnarilla lenkillä.

Keskiviikkona oli sitten huolto numero 2, kun suunnattiin illalla Halikkoon Leena Piiran käsittelyyn. Micky pääsin ensin ja tsekattiin sen kinttua ja niiden vahvistamista, kun on kasvanut kasvunsa niin nopsaan. Tällä hetkellä on ilmeisesti sääriluiden vuoro kasvaa mittaansa. Sain hyviä jumppa- ja liikutusohjeita tukemaan pennun kasvua. Jackyn suhteen tehtiin vain pikainen tsekkaus, kun kerran oli lauantaina käsitelty. Torstaina käsittelyn jälleen olikin sitten taas levon vuoro.

Eilen lähdettiin Anjan & sisarusparien kanssa Saloon mätsäriin. Kaikki muut pyörähtivät kehässä paitsi turistin virkaa hoitanut Jacky. Nyt pentuja oli 54 ja kaikenkokoiset samassa. Micky pääsi punaisten 6 parhaan joukkoon. Saatiin ihan mielettömän hyvä ulkotreeni (tähän asti kaikki treenit olleet sisällä). Ahtautta kehässä, juoksemista monien eri koirien välissä ja paljon kopelointia. Mä olen niiiiiiiin ylpeä tuosta pikkukarhusta, kuinka se malttaa keskittyä, vaikka ympärillä häslää kymmeniä koiria. Myös äippä ja sisko saivat punaiset nauhat ja paljon hyvää treeniä Olipas hyvä reissu! Illalla olin vielä poikien kanssa Hunnarilla lenkillä.