Josko tässä vihdoin aloittaisi pienet kirjoitelmat kuvien kera meidän viime viikon ihanasta lomasta. Matka on pitkä Leville ja jotenkin loman jälkeen vielä pidempi kotiin, mutta taatusti sen takapuolen puutumisen arvoista :o) Kelit suosi koko viikon, aurinko paistoi enemmän tai vähemmän kaikkina muina päivinä paitsi perjantaina. Silloin oli sateista, mutta iltapäivän lenkille päästiin silti kuivina.

Mökki oli vajaan 5 km päässä keskustasta, mutta ihan mahtava koirien kanssa. Naapurimökeissä oli hiljaista ja lähin asuttu mökki oli noin 200 metrin päässä. Koirat saivat siis olla pihapiirissä ihan rauhassa ja olivat muutenkin reissussa noin 95 %:sti vapaina. Tuolla Lapin mailla, kun ei kukaan kitise hyvin käyttäytyvistä vapaina kulkevista koirista. Kaikki vaan jäivät ihastelemaan kauniita lassieita :o) Ja tässä kohtaa kerrottakoon, että koirat eivä tosiaankaan häirinneet ainoankaan luonnon eläimen rauhaa.

1947633.jpg

Sunnuntaina meni koko aamupäivä Sodankylän tokoiluissa, mutta sinä aikana ilma kirkastui ja tuuli tyyntyi, joten pakko oli vielä ajella Levin huipulle katsomaan, onko maisemat vuodessa muuttuneet ;o) Rico poseerasi heti ilta-auringossa ja tämänkin haluan laittaa esille, kun kiven kolosta niin kauniina työntyi esiin ohdakkeen kukat.

1947635.jpg

1947638.jpg

Samilla oli maastofillari matkassa ja teki sen kanssa joka päivä erinäisiä retkiä. Taisi mittariin tuon kuuden päivän aikana lähelle 200 km kertyä. Sillä aikaa meillä oli hyvää aikaa koirien kanssa tutkia lähimaastoja, kun talven latupohjat kulki ihan mökin takana. Ja jotta ei sentään ihan totaalisen lomalle heittäydytty, niin tokoiltiin myös. Hieman sellasta Lapin variaatiota ;o) Nickyn nenää avattiin tunnarikapuloille, kun piilottelin niitä pitkien suopursujen ja kanervien sekaan. Hyvin tuntuu nenä toimivan, joten nyt tarttis osata oikein ottaa siihen muut kapulat mukaan. Myös noutoa treenattiin vähän erilailla eli heittelin kapuloita pitkin varvikkoa ja pojat saivat niitä kilpaa hakea. Hyppynoutoa toteutettiin tuoleista viritetyn hypyn avulla ja myös ohjatun suuntia treenattiin. Ainaskin meillä oli ihan hurjan kivaa ja pojilla suuri motivaatio tähän vähän erilaiseen tokoiluun :o) Maanantaina ajettiin Ylläkselle. Siellä kiipeiltiin Ylläksen laskettelurinnettä ylöspäin ja ihasteltiin maisemia.

1947641.jpg

1947642.jpg

Kotona vasta hokasin kuvia selatessa, että Nicky on tosi monessa kuvassa jollain lailla kivillä kiipeilemässä.

1947643.jpg

1947646.jpg

1947647.jpg

Tuolla rakennuksen pihalla on meidän auto, että kyllä siinä jonkun matkaa tuli kavuttua ylöspäin :o)

Tarina jatkuu...