Mieli on ollut vähän mollivoittoinen viime aikoina ja niinpä on blogin kirjoittaminenkin jäänyt. Paljon asioita, joihin on panostanut ja uskonut ja toivonut ja silti tuntuu, ettei mikään onnistu juuri nyt. Eikä se nosta yhtään mielialaa, että tänään tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun isä menehtyi. Pitkä ja ikävän täyteinen vuosi. Niiiiiin usein vieläkin tartun puhelimeen, että soitanpa isälle ja kysyn neuvoa tai kerron jonkun jutun.  Sitten lasken luurin kyynelten pyöriessä silmissä. Ehkä me taas joskus nähdään, ehkä…

Tässä nyt jonkunmoinen kooste viimeisestä 1,5 viikosta. Lauantaina 31.8. oli Tampereella ryhmänäyttely, jonne olin molemmat pojat ilmoittanut. Tai Anjan kanssa oltiin sovittu, että ilmoitetaan nuo juniorit ja laitetaan vanhemmat sisarukset siksi, että saadaan esitettyä kasvattajaluokka. Tuomarina toimi unkarilainen Annamaria Tarjan, josta ei ollut etukäteen mitään tietoa. Micky oli taas tietty ekana kehässä ja oli ERI4. Sitten Jacky valioluokassa. Valiouroksia oli 5 ja jotenkin oletin Jackyn olevan se viides… No ei ollut vaan voitti koko luokan. Voitti sitten vielä perään koko urokset ja loppujen lopuksi myös voittajanartun ollen ROP. Ohhoh! Ja mä vaan ilmoitin sen kasvattajaluokan täytteeksi… Kianan arvio oli sama kuin veljensä ja Jaffin EH, joten saatiin esitettyä myös kasvattajaluokka. Niitä olikin ilmoitettu peräti 4, joista Suvituikut hienosti 2. kera kunniapalkinnon. Hyvä meidän soopelijengi! Ryhmäkehäänkin jäätiin, kun ei siellä niin usein ole tarvinnut pyöriä. Hienosti Päivi ja Jacky senkin suorittivat, mutta eivät sijoittuneet. Kiva päivä kivassa säässä ja ihan parhaassa seurassa. Kiitos Päivi, Anja, Eija, Aura ja Ilona!

Micky kehässä

IMG_7700-normal.jpg

ROP ja VSP

IMG_8692-normal.jpg

Suvituikun kasvattajaluokka Hautaviidan Marjon kuvaamana.

DSC_0209-normal.jpgDSC_0182-normal.jpg

ROPpikoirat ja treenikamut Jacky ja Ronda

IMG_8726-normal.jpg

Päivi ja Jacky rentoutuvat ryhmäkehää odotellessa.

IMG_8738-normal.jpg

Ilonan ja Jackyn kuiskutteluhetki

IMG_8751-normal.jpg

Monesti ollaan puhuttu, että tuomarit saisivat enemmän puuttua arvostelussa koirien luonteeseen. No nyt niihin Tampereella puututtiin sekä rotu- että ryhmäkehässä ja heitettiin koiria pihalle pärräämisen takia. Hyvä niin! Mutta on sitten toki näitä toisiakin tässä kesän aikana nähty, kun tuomarin lähestyessä koiraa, koira väistää, niin tuomari pyytää handleria näyttämään hampaat. Ja toimi siis kaikille koirille niin ja katsoi itse vain niiltä, jotka eivät väistäneet. Voi toki olla, että kyseinen tuomari on tullut purruksi sen verran monta kertaa, ettei uskalla ottaa riskiä, mutta… No mun mielestä tää tuntuu tosi oudolta. ja tiedän kyllä tasan tarkkaan, mitä on olla pidättyväisen koiran kanssa kehässä, josta ei koskaan tiennyt, että paljonko yrittää väistää jne. Ricohan oli sellainen ja handlerikin siinä vaiheessa kovin kokematon. Sen verran on tänä kesänä tullut näyttelyitä koluttua, että tietyt asiat ovat nousseet mieleen. Onneksi nykyään niitä selvästi pelkääviä collieita näkee kehissä paljon vähemmän kuin ennen. Toivottavasti se johtuu luonteiden parantumisesta eikä siitä, ettei niitä tuoda enää mihinkään esille…

Näyttelyn jälkeen lähdin poikien kanssa vielä Riihivalkamaan lenkille ja nappasin Jackysta yhden ROPpikuvan lisää.

IMG_8760-normal.jpg

Sunnuntaina puolen päivää meni oman seuran järkkäämissä 3 luokan kisoissa. Kisojen jälkeen lähdettiin Linikkalanpellon jengin kanssa Mustialaan lenkille. Voi luoja mitä vauhtia Cinco ja Micky painoivat menemään sänkkäri- ja mutarallia. Niiiiiiin kuraisia mutta onnellisia koiria olivat lenkin jälkeen.

Maanantaina suuntasin lääkärin jo muutamia päivä vihoitelleen käden kanssa. Niinpä vasemmasta kyynärpäästä löytyi kunnon tulehdus ja lääkäri kirjoitti suoraan viikon sairaslomaa ja parin viikon tulehduskipulääkekuurin. Särky on sentään jo vähentynyt, mutta ei tuo käsi kunnossa ole. Ei liene normaalia, että käsi on turvoksissa ja sormet on puutuneet, oikein mitään ei pysty nostamaan ja puristusvoima on olematon. Hierojakin totesi tänään, että aika lailla on turvoksissa ja tulehtuneen oloinen edelleen. No katellaan nyt muutama päivä ja sitten pitää mennä uudestaan tohtorille, jos ei ala tokeentua.

Keskiviikkona oli syksyn viimeiset oman seuran tokokisat. Hiukan olin varmaan Jackyn mielestä tavallistakin tönkömpi ohjaaja kipeän käden kanssa… Liikkeet tehtiin jälleen sekoitetussa järjestyksessä, mutta en enää muista järjestystä, joten kirjoitan arvostelulomakkeen mukaisesti. Sekoitettu järjestys ei mua haittaa, mutta se on harmi, että mein omissa kisoissa koko EVL tehdään aina putkeen. Olis niiiiiin kiva välillä kokeilla, mitä tekee, jos pääsee koiran palkkaamaan välillä. Tuomarina toimi Ilkka Stén ja Jacky teki yksilöliikkeet ekana.

Paikallaistuminen 10: Vähän oli haistellut, mutta istui!

Paikallamakuu 10: Vaihtanut lonkalle ja hetken nuuskinut maata.

Seuraaminen 6: Oli taas ihan luokattoman huonoa…

Zeta 8: Vähän haahuili ja mä mokasin taas yhden suunnan, mutta liikkeet oikein.

Luoksetulo 8½: Hiukan ennakoi, muuten hyvä.

Ruutu 10: Tää oli mein paras ruutu ikinä!

Ohjattu 7: Oikea piti hakea ja koitti taas ensin keskelle. Saatiin kuitenkin korjattua.

Metalli 6: Oli vaikeeta, kesti kauan ja annoin toisen käskyn.

Tunnari 0: Niiiiiiiin harmi! Siihen valui eka 1-tulos. Haisteli, otti vahingossa viereisen, toi sitä puolen metriä, huomasin virheen ja palasi hakemaan oikean ja teki lopun ihan priima. Voi huoh!

Kaukot 9: Inan tuli eteenpäin i-s vaihdossa. Kokonaisuus hyvä ja alkavat olla hyvin paketissa.

Näillä saatiin kasaan vahva 2-tulos 241 pisteellä.

Perjantaina lähdettiin Mickyn kanssa Latvian Ventspilsiin. Myös Sami oli la-su reissussa, joten Ilona meni meille kotiin hoitamaan Jackya. Ihan loistava homma. Kiitos vielä Ilona ihan tuhannesti ja suukkoja Jackylta.

Olipas eläinrikas reissu. Mennessä ajellessa Riikasta eteenpäin nähtiin näätä, kauris ja villisika ja tullessa hirvi vähän turhankin lähellä tuossa 2-tiellä hirviaitojen välissä. Soitin siitä hätäkeskukseenkin, mutta en tiedä, miten homma eteni. Näyttelyt ei sitten menneet meillä mitenkään, Päivin koirilla onneksi paremmin. Tai no Micky oli EH1 molempina päivinä, johon Suomessa olisin tyytyväinen, mutta kyllä tuolta asti lähdetään ihan muuta hakemaan. Niin että tästä reissusta ei jäänyt käteen kuin iso lovi muutenkin tyhjään rahapussiin ja paska fiilis. No sentään muutama valokuva ihan kivanoloisesta ja siististä Ventspilsin kaupungista.

Lehmiä löytyi monenlaisia

IMG_8826-normal.jpgIMG_8830-normal.jpgIMG_8956-normal.jpgIMG_8961-normal.jpgIMG_8966-normal.jpg

IMG_8837-normal.jpg

Näyttelypaikka oli iso puisto, jossa sielläkin oli monenmoista patsasta

IMG_8843-normal.jpgIMG_8854-normal.jpgIMG_8864-normal.jpgIMG_8848-normal.jpgIMG_8849-normal.jpgIMG_8853-normal.jpg

Yleisesti näyttelypaikalta

IMG_8846-normal.jpgIMG_8847-normal.jpgIMG_8840-normal.jpg

Kadut oli rakennuttu pääosin meillä pihakivinä käytettävistä kivistä.

IMG_8900-normal.jpg

Mein hotelli, Micky hotellin edustalla ja läheisen joen rannalla vahtinut patsas

IMG_8904-normal.jpgIMG_8972-normal.jpgIMG_8960-normal.jpg

Iltalenkin otoksia sillan valaistuksesta.

IMG_8955-normal.jpgIMG_8954-normal.jpg

Ja aamulenkillä pongattu hieno laivamaalausaita.

IMG_8964-normal.jpg

Tässä oli lähekkäin istutettujen puiden oksat laitettu kasvamaan verkoksi. Tosi hieno livenä, kun sitä oli pitkä seinämä.

IMG_8944-normal.jpg

Joka kerta Riikaan päin ajaessa ihastelen hienoa rantaa matkan varrella. Nyt takastullessa poikkesin siihen pikimmiten Mickyn kanssa hengaileen.

IMG_8996-normal.jpgIMG_8995-normal.jpgIMG_8977-normal.jpgIMG_8985-normal.jpgIMG_9011-normal.jpgIMG_9002-normal.jpgIMG_9007-normal.jpgIMG_9001-normal.jpg