Voi tätä kevään ihanuutta  Kotonurkissa kaikki tiet on ihan kamalassa kunnossa ja kotipihakin jäinen  Saisi tuo sulaminen tapahtua hiukka riepämmin, kun väistämättä tuntuu olevan edessä se tilanne, että IHANASTA talvesta on luovuttava kesän tieltä. Lenkit on melkoista töpötöpökävelyä, kun varsinkin aamulla ja illalla pakkasessa tiet on ihan koutelon jäisiä ja sitten taas iltapäivällä osittain jo niiiiiin kuraisia. Kotipihalta hakkasin muutamasta kohtaa lapiolla hiekkaa näkyviin, jotta aurinko pääsee paremmin sulattamaan. Toivottavasti tämä kamaluus on viimeistään parissa viikossa ohi ja alkaa paikat kuivumaan.

Tokoilussakin on ollut mielikuvitus tarpeen, kun on koittanut hakea vähemmän liukkaita kohtia. Maanantaina tokoiltiin ihan kotipihalla lenkin jälkeen. Molemmat pojat olivat 4 min paikallaolossa. Nyt oli Jackylle ilme kohdallaan  Tää oli ekan kerran ihan SUPER! Sen lisäksi otin Jackyn pari ihan lyhyttä ja vapautus pallolle sekä erillisenä pelkkää sivulla maahanmenoa ja istumaannousua. Uutena juttuna päätin kokeilla kierron kautta luoksetulon pysäytystä. Osti homman vähän liiankin hyvin... Otin ensin pelkkiä kiertoja, sitten pysäytyksen, joka tapahtui kuin seinään ja taas pelkkiä kiertoja. Ihan himppasen alkoi karhu ennakoida ja jouduttiin ottaan vaiks kuinka monta pelkkää kiertoa, että sain siihen vauhdin takaisin. Tässä pitää siis olla tooooosi tarkka ja samoin miettiä toooosi tarkkaan, että kuinka harvoin pysäytystä treenataan varsinaisen luoksetulon yhteydessä...
 
Illalla mentiin aksaamaan. Anja toi tällasen radan. Sen verran tehtiin muutosta, että A ja sen alla ollut putki korvattiin pussilla ja jätettiin hyppy 12 pois. Elikäs 10 hypyltä pussin kautta keinulle. Jacky haki kepit ihan hurjan hienosti! Puomillla ja keinulla huomasi, että kovin vähän ollaan päästy treenaan, kun kumpaisenkin kohdalla vähän empi ensin. Meni sitten kuitenkin ihan reippaasti, kun alkuun pääsi eikä jatkossa ollut ongelmia. Vauhtia oli kivasti ja ilme kohdillaan. Kivat treenit! Anjan ja Jaffin kanssa käytiin vielä läheisellä metsätiellä jäähdyttelylenkillä.
 
Tiistaina käytiin äitin ja poikien kanssa Elokierrossa lenkillä. Hetki ehdittiin huilata ja sitten työpaikan pihalle tokoilemaan. Nyt oli Minnalla hyppy mukana ja päästiin ottamaan vieraalla esteellä. Ei mitään ongelmia, vaikka sen tahallaan ylikorkeaksi laitoinkin. Onpahan sitten kisoissa helppoa, kun on treeneissä pomppinut korkeammalta  Pari kertaa otettiin paikallaolo ja pysyi kyllä, mutta jonkun haisun sai jostakin, koska nenä niin kovasti kävi joka suuntaan. Seuraamista tehtiin Minnan valvovan silmän alla ja se paranee koko ajan. Täyskäännökseen tarvii saada täpäkkyyttä. Muuten korjaa itse nyt tosi hyvin ja nopsaan, jos ajautuu liian kauksi. Pari kertaa otettiin luoksetulo, joka ensin liikkeenä ja sitten leluun. Molemmat hyviä, mutta hionnan alle tuo lopun perusasento siltä osin, että lähtee siitä tosi pienestä eleestä ilman varsinaista vapautusta. Johtuu pitkälle siitä, kun niin harvoin otan koko liikkeenä.
 
Keskiviikkona lähdettiin Hunnarille Loten ja perhosten kanssa. Moottorikelkalla oli ajettu mukavasti polku taas kovemmaksi, kun se viime kerralla tahtoi upottaa. Lenkiltä suoraan ajettiin Prismalle tokoileen. Nyt hiottiin seuraamisen suhteen pelkästään käännöksiä, liikkeellelähtöjä sekä pysähdyksiä. Jee, löydettiin pysähdykset takas  Kaukot otin ensin avoimen liikkeenä kokonaan suht läheltä. Sitten siirryin kauemmas ja otin pari vaihtoa. Lopuksi vielä kauemmas ja ekasta istumaan noususta palkka. Nämä hyvät! Paikallaolossa oli Nemon ja Jaffin välissä ja hyvin pysyi nytkin, vaikka taaskin käänteli päätään mun makuun liikaa. Nyt on kuitenkin jättänyt kokonaan pois lonkalta toiselle vaihtamisen ja pysyy hyvin. Edistystä siis paljon, joten eiköhän tuo pääkin jossain välissä ala paikoillaan pysyä  Treenien jälkeen Anja vei vielä ipanat juoksemaan.
 
Eilen treenattiin hiljaisuutta muissa ympyröissä  Osaa se karhu vaan olla päykyttämättä, kun tarpeeksi selkeästi sen sille kertoo  Tänään sitten oli vuorossa Elonkiertoilua Anjan ja kaikkien koirien kanssa. Lenkiltä suoraan ajettiin Feenikselle tokoilemaan. Muita ei paikalle ilmaantunut, joten kaksistaan saatiin häärätä. Ensin pitkähkö paikallaolo. Jacky ihan ok, mutta edelleen voisi rauhallisempikin olla. Otin vielä erikseen isolla häiriöllä, kun tein juoksupyrähdyksiä, heittelin palloa, kävin maassa istumassa, pyörin ympäri, heilutin käsiä ym. Ja karhuhan pysyi
 
Otettiin myös noutoa ja oli sen sitten kai viikossa salaa opetellut. Otettiin meinaan ekaa kertaa ikinä kokonaisena liikkeenä ja sehän oli vallan hieno. Jos jotain haluaa hakea, niin paluuvauhti olisi voinut olla kovempi. Tätä otettiin sitten vielä erikseen. Kaiken lisäksi laukkasi kapulan taakse, kääntyi siellä ja nappasi kapulan. Se on väkisin salaa treenannut, koska ei me tollasta olla vielä ehditty treenaa. Sitten vielä ekan kerran ikinä treenattiin kisapalkkaa ja liikkeiden väliä. Sain tähän viime viikonloppuna aamulenkillä vision, jonka tarkastutin Lentsulla. Nyt otettiin homma työn alle ja hyvinhän karhu idean osti parilla toistolla  Tästä tulee vielä hyvä! Oli kyllä oikein toooooosi hyvän mielen treenit
 
Niin ja pappa on toki joka kerralla saanut myös oman treenivuoronsa ja päässyt tekemään juttujaan. Niistä vaan en viitsi sen tarkemmin raportoida, kun kyseessä on meidän yhteiset hömpöttelyt vailla sen enempää päätä kuin häntääkään. Pääasia on, että meillä on kivaa ja pappa saa myös "treenata"
 
Kiitos kaikille kamuille tämän viikon treeni- ja lenkkiseurasta