Tälle vuodelle olin ajatellut, että olisipa hieno homma, jos Jacky saisi kaksi EVL 1-tulosta kasaan. Ensimmäinen tuli heti toukokuussa kauden toisesta kokeesta, toinen heinäkuussa… ja ja ja KOLMAS nyt tiistaina. Piti pari päivää oikein sulatella ennen kuin olen pystynyt edes blogia päivittämään. Ihan ei meinaa vielä ymmärtää, että Jacky on nyt todellakin FI TVA eli Suomen Tottelevaisuusvalio. Kaupan päälle saatiin vielä luokkavoittokin.

Nyt on jotenkin hassun tyhjä olo. Jackyn isä ehti saada VOI 1-tuloksen, mutta menehtyi syöpään ennen kuin ehdittiin startata EVL:ssä. Jacky oli silloin 9kk ikäinen. Haaveita mieli täynnä, mutta myös menettämisen pelko takaraivossa on kulkenut matkalla mukana. Jacky on vasta 5-vuotias ja jo kahdesta lajista "eläkkeellä" (näyttelyt ja toko). Molemmissa on haaveet ja unelmat nyt saavutettu.

Pikaisella koiranetin selauksella Jacky taitaa olla kaiken lisäksi ainoa pk collie joka on sekä TVA että C.I.B Vähän siis myös kirjoitettiin historiaa samalla. Tätä on mulle collie parhaimmillaan: Kaunis harrastuskaveri. Totta kai jalostuksessa terveys ja luonne on todella tärkeitä, mutta mielestäni ulkonäköäkään ei sovi unohtaa. Toivottavasti collieissa ei koskaan aleta eriyttämään näyttö- ja käyttölinjaa, kuten monessa rodussa jo tehdään ja osassa niiiiiin rankasti ulkonäön kustannuksella, että rotua voi enää vain arvailla.

Monesti sanotaan, että näyttelycolliella on liikaa turkkia muuhun tekemiseen. Tjaa! Tiistaina koepaikan parkkipaikalla auton mittari näytti +30,5 astetta lämmintä. Jacky oli ensimmäinen koira heti paikallaolojen jälkeen eikä suostunut siinä välissä edes juomaan, kun pallon pelaaminen oli tärkeämpää. Sanoisin, että yhtään ainoata pistettä ei menetetty helteen takia. Ohjaajan jännittämisen takia muutamia sen sijaan kyllä. Jännittämisen hallinnassakin on tapahtunut edistystä, koska mielestäni pystyin melko hyvin silti suoriutumaan ja myös kaveri paikan päällä sanoi, että ulospäin vaikutin ihan rennolta. Siitä myös olen ihan hurjan iloinen, että Jacky oli nyt tehnyt ehkä rennoimmat paikallaolot ikinä kisatilanteessa. Ihan ääneti ja vain muutaman kerran ympärilleen rauhallisesti vilkaisten. Tämähän on ollut se meidän kompastuskivi, kun ajattelee, että tämän kesän kaikki 6 koetta on menty ilman yhdenkään yksilöliikkeen nollausta. Huikea suoritusvarmuus!

Jatkossa toki tokoillaan omaksi iloksi edelleen, mutta pääosin keskitytään nyt molemmille uutena juttuna rallytokoon ja koitetaan ehtiä myös paimentamaan vähän enemmän kuin tähän asti.

Valiojuhlat juhlitaan myöhemmin syksyllä, mutta muutama kuva piti sentään sankarista tuoreeltaan ottaa.

FI TVA, C.I.B, FI & EE & LV & LT & BALT CH, TLNW-13, BH Suvituikun Jacky-Bear

IMG_5503-normal.jpg

IMG_5517-normal.jpgIMG_5530-normal.jpg

IMG_5558-normal.jpg

Kiitos ihan kaikille meitä kouluttaneille, meidän kanssa treenanneille ja muuten meidän tokomatkalla mukana olleille. Teitä on niin paljon, etten ala eritellä, kun jonkun unohdan kuitenkin. KIITOS!