Aamulla pärisi kello soimaan jo 5.30 ja aamutoimien jälkeen hain äitin messiin ja ajettiin Lempäälään liitämään. Hyvissä ajoin oltiin paikalla, mutta näissäkin karkeloissa alkaa olla jo sen verran tuttuja, että juttukavereita riittää kyllä :o)

Ensimmäisellä radalla oli tuomariharjoittelijana Eevaliisa Pohjonen ja varsinaisena tuomarina Vesa Sivonen. Rata näytti heti jo sivusta katseltuna oikein mukavalle. Ei mitään suoraa juoksemista, muutama hankalampi kohta, mutta ei silti mitenkään erityisen vaikea. Nicky oli taas niin intona, että alkaa hiukan hirvittää... Puomi oli kolmantena esteenä ja pelkäsin kontaktit menevän roiskimiseksi, kun tuo koiruus taas koitti jo lähdössä varastaa. Kontaktit meni kuitenkin oikein mallikkaasti kaikilla kontaktiesteillä. Eka vitonen tuli kepeiltä, kun itse kiiruhdin sivusuunnassa ja Nicky tuli tokavikasta välistä ulos. Huomasi itsekin virheensä ja jäi odottamaan korjausta. Muuten kepeille meno oli hyvä ja kepit vauhdikkaat :o) Seuraava vitonen tuli riman pudotuksesta. Ensin oli pituus ja sen rinnalla hyppy, josta lähdettiin 180 astetta takaisin päin. Nyt on tosiaan Nickyn kaarrokset sitten pienentyneet vallan hyvin... Nicky nimittäin kääntyy jo pituuden päällä ja tuli niin kulmittain hypylle, että rima tuli alas. Tähän lässähti ohjaajan motivaatio ja yksi vitonen tuli vielä kiellosta hypyllä, kun en ohjannut kunnolla. Näistä aikaa vieneistä kämmeistä huolimatta yliaikaa meni vain 1,45.

Toinen rata oli hypäri ja sen tuomaroi Katarina Virkkala. Jos mahdollista, niin se näytti ja tuntui vielä mukavammalle kuin agilityrata. Nyt Nicky karkasi lähdöstä kahteen kertaan ja sitten sinne lähtöpaikalle mentiin jo niskapersotteella takaisin. Kepit oli edelleen hyvät ja nyt löytyi suoraan myös viimeinen väli ;o) Nyt kompastuskiveksi tuli muuri ja sen jälkeinen hyppy. Voi hiivatti sentään! Muuri ja hyppy oli toisiinsa nähden lomittain ja jotenkin onnistuin sössimään siinä niin, että annoin Nickylle käskyn sen ollessa hypyn päällä ja ihan pieni kosketus tipautti riman. Tosi harmi, koska rata oli muuten ihan mielettömän hyvä ja aikakin alittui lähes 5 sekuntia.

Molemmilla radoilla tein 2 takaaleikkausta ja ne onnistui ihan nappiin, vaikka en niitä treeneissä tahdokaan saada onnistumaan. Kisoissa on sen verran kiireempi ja jännitys päällä, ettei ehdi niin tarkkaan miettimään ja silloin ne näkyy sujuvan ihan ok. Kokonaisuutena olen hyvin tyytyväinen päivän startteihin. Nickyllä oli vauhti ja asenne kohdallaan ja itekin menin hyvällä fiiliksellä pahemmin jännittämättä :o) Ei muuta kuin seuraavia startteja bongaamaan...

Nickyn Jarre poika ja Jarren "isoveli" Danny kävivät isäntänsä ja emäntänsä kanssa meitä myös moikkaamassa. Heiltä kun on kisapaikalle matkaa peräti 400 metriä. Kiitos Terhi meidän ratojen videoinnista :o) Äiti oli mukana lähinnä päästäkseen Kuljuun shoppailemaan ja sinne sitten poikettiin kisojen jälkeen. Äiti juuri mitään ostanut, mutta meikäläisellä tarttui matkaan pari mattoa. Että kallis harrastus on agilitykin ;o)

Tänään selvittiin kisat poutasäässä, vaikka kotimatkalla sitten jo alkoikin sataa. Saapa nähdä huomiset tokokisat, kun kovin on kehveliä keliä luvassa.