Jestas kuinka paljon sitä voikaan jännittää, kun menee korkkaamaan uuden lajin kokeen. Hirveen määrän sain kehiteltyä itselleni kaikenmaailman mörköjä, mutta onneksi mulla on maailman parhaat koutsit Tuija & Pete sekä maailman paras treeniryhmä Team Monday. Ilman heidän vankkaa uskoa muhun ja poikiin, en olisi varmaan uskaltanut kisauraa korkata ollenkaan.
 
Tiistaina oli sitten vuorossa Collieyhdistyksen paimennuksen traditional stylen paimennuskoe, johon pojat oli ilmoitettu esikokeeseen. Luokka oli päivän viimeisenä ja aamusta jo piti mennä paikalle, joten paljon oli aikaa jännittää. Arvonnassa Jackylle osui suoritusnumero 1 ja Mickylle 8.
 
Jackyn kanssa strategian suunnittelua.
IMG_1020.jpg
Sitten itse suoritus (kuvat Päivi Suomi).
IMG_1036.jpgIMG_1097.jpgIMG_1107.jpgIMG_1116.jpgIMG_1238.jpg
Pitkähkö rata oli esikokeeseen tehty ja siirtymät tehtävien välillä olivat pitkiä. Tosin peruskuljetushan se isossa osassa paimennuksessa onkin ja tuossa kyllä tuomari ehti sen sujuvuuden varmasti nähdä. Jacky toimi hyvin ja sai kasaan 83/100 pistettä eli arvosana erittäin hyvä ja hyväksytty esikoe PAIM-E.
 
Hetkeksi jännitys laukesi Jackyn hyvän suorituksen jälkeen, mutta tehokkaasti se tuli uudelleen esiin pari koiraa ennen Mickyn vuoroa. Micky teki erittäin tasaisen varmaa työtä ja sen kanssa oli äärettömän helppo tehdä duunia. Tuomarin “lopputuomio”, jossa meinasi silmäkulma kostua, kun tuomari sanoi meidän yhteistyön Mickyn kanssa olevan niin kaunista ja harmonista katseltavaa, että tuomari meinasi välillä unohtaa, että arvostellakin pitäisi.
IMG_1566.jpg
IMG_1321.jpgIMG_1329.jpgIMG_1414.jpgIMG_1428.jpgIMG_1531.jpg
Mickyn kanssa saatiin 90/100 pistettä, arvosana erinomainen ja hyväksytty esikoe PAIM-E.
Olipa ihan tosi hyvä fiilis illalla. Kirjaimellisesti väsynyt, mutta onnellinen.
 
Jorma Lahden ottama kuva esikokeen hyväksytysti suorittaneista pk collieista.
paime.jpg
Suvituikun Jacky-Bear ja Suvituikun King-Bear sekä Päivi Suomi ja Maple Yard Jumping Jack High.
 
Keskiviikkona vaihdettiin lajia ja käytiin Turussa Lentsun tokokurssilla. Micky loisti sielläkin. Teki ihan hurjan hyvin ja malttoi rauhassa odottaa aina omaa vuoroaan. Treenattiin uusien sääntöjen avo ruutua, uuden evl:än hyppynoutohässäkkää sekä kaukojen  m-s vaihtoa. Toko tuli kyllä tosi hyvin tähän paimennusten väliin.
 
Torstaille Partacollieiden järjestämään kokeeseen olin varannut pojille toiset esikokeen paikat, kun en todella uskonut ainakaan molempien sitä läpäisevän kerralla. Onneksi paikat sai vaihdettua 1-luokkaan, koska esikoetta ei saa edes suorittaa kuin kerran. Menin taas jo aamusta paikalle, kun halusin nähdä myös 3- ja 2-luokan suoritukset. Ja tuli kyllä huomattua, että meillä on niihin vielä tooooosi pitkä matka.
 
Tällä kertaa Jackylle osui suoritusvuoro 3 ja Mickylle luokan viimeinen eli 6. Jackyn kanssa kaikki muu meni ihan ok, mutta pidempi poispäin ajo lampaita aitaa vasten painaen ei oikein onnistunut. Tämä olikin meillä treenilistalla jo ennestään. Muuten kuitenkin hyvä rata, pisteitä 62/75, arvosana erinomainen ja koulutustunnus PAIM-1 sekä vielä luokkavoitto. Huisia!
 
Mickyn vuoroa odotellessa alkoi jo väsy iskeä. Onneksi jännitys piti huolen, että adrenaliinia oli tarpeeksi. Mickyn kanssa poispäinajokin sujui kohtalaisesti, mutta rännissä muutama lammas meni ulkokautta ohi. En kuitenkaan halunnut/uskaltanut säätää yhtään enempää, koska edellisen kilpailijan suoritus oli juurikin ränniin keskeytynyt, kun lampaat pääsivät sen jälkeen karkuun. Muuten tehtiin tasaisen varmaan rataa, josta pisteitä 60/75, arvosana erinomainen ja koulutustunnus PAIM-1 sekä luokan kolmas sija.
 
Fiilis oli ihan käsittämättömän hieno. Me tehtiin se! Viimeisen vuoden aikana sekä ajallinen että rahallinen panostus paimennukseen on ollut suurta ja tehdystä työtä näin saatu palkkio oli huikean hieno. Nyt treenit jatkuu ja mahdollisesti ensi kesänä mennään kokeilemaan 2-luokkaa.
 
Torstain palkintoporukka, joka koostui kokonaan meidän Team Mondayn jäsenistä eli Jacky voitti, toisena Annika Keto ja Workaholic Geah sekä kolmantena Micky. Esikokeen suoritti hyväksytysti Satu Viljakainen ja Suukkosuun Lemmen Loru.
IMG_1581.jpg
 
Pojat ja hienot PAIM-1 ruusukkeet. Huomaa ohjaajan HIEMAN ylpeä ilme.
IMG_1583.jpgIMG_1616.jpg